Informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som nettsteder du besøker prøver å lagre på datamaskinen din. Informasjonskapsler brukes på mange nettsteder for å kunne gi brukerne tilgang til ulike funksjoner. Informasjonen i en informasjonskapsel kan brukes for å spore en brukers surfing.

 

I henhold til loven om elektronisk kommunikasjon, som trådte i kraft 25. juli 2003, skal alle som besøker et nettsted med informasjonskapsler få informasjon om:

 • at nettstedet inneholder informasjonskapsler,
 • hva disse informasjonskapslene brukes til, og
 • hvordan informasjonskapslene kan unngås 

  Felleski.no/Kajakk & Fritid AS bruker informasjonskapsler. De brukes delvis for å holde styr på hva en bruker gjør på siden, innlogging, varer som er lagt i varekurven og så videre. Vi bruker også cookies for å kunne måle trafikk, og for å kunne vurdere markedsføringstiltak. Om man velger at nettleseren ikke skal akseptere informasjonskapsler, kommer mange av funksjonene på nettstedet til å slutte å fungere. Dette er fordi nettstedet kommer til å oppfatte brukeren som en helt ny besøkende for hver gang en ny side lastes inn.

   

  Dersom du ikke vil ta imot informasjonskapsler, kan du justere innstillingene til nettleseren slik at den automatisk nekter å lagre informasjonskapsler, eller slik at du blir spurt hver gang et nettsted vil lagre en informasjonskapsel. I nettleserens meny kan du dessuten slette informasjonskapsler som er lagret tidligere. Se nettleserens hjelpedokumentasjon for mer informasjon.

   

  Du kan lese mer om informasjonskapsler hos Datatilsynet.