Utendørs trening om vinteren

Når kulda kommer snikende på og mørket brer seg lengre utover dagene, er det mange som velger å flykte inn på treningssentrene. Kanskje er man redd isen på veiene, skogen i mørket eller bare det å bli kald på stumpen. Vinteren kan være en av de fineste årstidene å trene ute på. Ta på refleks, piggsko eller rett og slett ski på beina, for treningsøkta kan også bli god utendørs selv om vinteren.

 

Det er sikkert flere av oss som ikke ser på ski som trening, men heller forbinder turene med kvikk-lunsj og familietid. Langrenn er en fantastisk treningsform å ty til om vinterstid. På ski trenes hele kroppen og det stiller krav til både kondisjon og styrke. Kanskje er skismøring og utstyr et problem? Ikke med felleski. Sjekk ut Kajakk & fritids utvalg av felleski, dersom ønsket er å bli i bedre form med langrennsski.

 

Med et par gode piggsko eller på veier som er godt strødd, trenger heller ikke utendørsløpinga å vente til våren. Det finnes mange områder som er tilrettelagt med både gatelys og grus for at folk skal komme seg ut på tur. Skidilla eller sverger til vektløfting på senteret – joggeskoa har godt av å luftes også gjennom vinterhalvåret.

 

Et godt tips for utendørs trening om vinteren, er å finne tilbake til den barnslige gleden over snø. Ungene klarer nesten ikke vente til den første snøen har lagt seg, så borger, snømenn og huler kan bygges, big-jumpen i bakken kan testes eller den blanke isen kan ripes opp av skarpe skøyteblad. Alle disse aktivitetene er mer enn bare aktiviteter en gjør sammen med barna. Med det rette fokuset, vil det jaggu kjennes at det er god trening også.

 

Ingenting er som friske roser i kinnene etter en tur ute i vinterkulden.

God vintersesong fra oss i Felleski.no / Kajakk & fritid AS


Legg igjen en kommentar

Vennligst legg merke til at alle kommentarer må godkjennes før de publiseres