Testvinner felleski

Felleskitrenden har virkelig tatt av, og det er ikke uten grunn til at mange går over fra «vanlige» ski til smørefrie. I takt med at felleski er blitt mer populært enn aldri før, utvikler også markedet seg. I et hav av utvalg, med flere produsenter; hva skal man egentlig velge?

 

Turløper eller mer aktiv mosjonist, kanskje til og med proff utøver; kravene en stiller til skia vil i stor grad være de samme. Ut ifra målet en selv har i skiløypene, vil hvor mye en legger vekt på gli kontra feste, og liknende, være noe forskjellig. Men, likt for alle som ferdes ute med ski på beina, er at en ønsker både gli og feste, hvert fall i en viss grad. Er en ute på jakt etter et godt par felleski, er hvor gode produsentene er på nettopp disse to områdene, en viktig faktor i valgprosessen.

 

Rossignol har vunnet TV2s omfattende test av felleski, og det to år på rad. I følge testpersonene, som var ivrige turgåere, vinner Rossignol overlegent på feste. Godt feste ute på skitrening eller tur, er alfa og omega for en god opplevelse. Uten feste er overkroppen nødt til å kompensere for de sterke beina våre, og en vil fort bli mye mer sliten. Et godt feste kan absolutt også hjelpe deg til å få en bedre skiteknikk, som vil gjøre det morsommere å spenne på seg skia og komme seg ut. Les artikkelen: «Bli en bedre skiløper på felleski», for noen enkle teknikktips før neste tur.

 

Når det gjelder glid, er Rossignol suveren også her. Felleski er nemlig laget slik at hårene på fellen, endrer retning etter motbakke eller utforkjøring. I utforkjøringen vil hårene ligge bakover, og derfor får du glid også med feller under skia. Det er mange fordeler med god glid ute i skiløypa. En av de beste fordelene er så klart lengre og hyppeligere pauser enn turkameraten, som ikke har valgt Rossignols felleski og mest sannsynlig har dårligere gli *blunkefjes*.

 

På Kajakk og Fritid har de ansatte selv egne erfaringer med valg av Rossignol. Erfaringer som har gjort at det alltid sverges til nettopp Rossignol-ski. Etter mange turer i skog og mark, milde som kjølige, er resultatet utallige fine opplevelser sammen med Rossignols ski. Godt feste og god gli, har gjort skisporten til en favoritt gjennom vintersesongen.

 

Sjekk ut TV2s test av felleski på denne lenken https://www.tv2.no/underholdning/10249458/?fbclid=IwAR0K6GyYHO_AjQoK0krAmzWI1Uy3_HJz295UnPZz6x35l75d1u49b2_fXSE

 

Kajakk og Fritid AS gleder seg til snø, vinter og mange fine skiturer på Rossignol.

 


Legg igjen en kommentar

Vennligst legg merke til at alle kommentarer må godkjennes før de publiseres