Ferien på felleski

Foto: Jørn-Are Longfjeld

 

Skoleklokka ringer og ungene løper hjemover med henda over hodet. Jubler over ferie og skolefri. En hel langhelg, uke eller kun et par dager med hele familien på hytta. Biltur med favorittlåta på repeat, vasse i snø til knærne fra parkeringa til hyttadøra, sene kvelder med kortspill og snacks på bordet. Påske, jul eller vinter. Ferien på hytta er topp, og med hytteferie følger som regel ski.

Lengst inni boden. Gjemt bak nærmest hele sommer- og høstsesongen med badebasseng, raker, trillebår, volleyballnett og det som hører med. Mens du forsøker å måke deg sti på vei innover mot målet, dukker minnet fra siste påsketur i fjord opp: «Renset jeg egentlig skiene før jeg lagret de?». Når du omsider har nådd plankene innerst i hjørnet, slår gammel klisterlukt mot deg. Kanskje til og med en liten os av bålkaffe, pølse og appelsinskall fra året før. Blir påsketuren uten ski i år? Skirensing er jo det kjedeligste som finnes, og hvor godt funker egentlig skia etter en såpass dårlig behandling? Null lagringsglider; bare gammelt klister pyntet med barnåler.

Hele familien med hver sin bag fullpakket med sko, brettspill, store jakker og sengetøy, knuffer på hverandre i gangen. Stressa over alt om er glemt, kjøreforholdene strekning hjemmet-hytta og jobben som ikke er gjort før kalenderen viste ferie. Barna som krangler om hvem som skal sitte i midten, styre musikken og slippe overkøya fremme på hytta. Skrik og skrål er lik stress og slit. Etter bagasjerommet er stappet, vil du helst bare starte bilen og få familien fredelig fram til hytta. Ski og enda mer pikk-pakk er bare et ekstra stressmoment.

Minner og forestillinger om påskeferien på fjellet inneholder skiturer i sola. Kvikk-lunsj i sekken og pauser med innlagt hoppkonkurranse er obligatorisk påske. Alle, eller de fleste, ønsker helst å ta med seg langrennutstyret på hytta, men vil helst sleppe alt stresset rundt. Med felleski unngår du tabben om dårlig sommerlagring, stress rundt å måtte ha med en stor smørekoffert med riktig smurning, klistersøl i bilen eller dårlig stemning på grunn av bakglatte ski ute på tur. Velg felleski og få ferien du drømmer om.

 


Legg igjen en kommentar

Vennligst legg merke til at alle kommentarer må godkjennes før de publiseres