Felleski for barn

«Jeg liker ikke å gå på ski. Det bare river opp i dårlige minner fra barndommen, der foreldrene mine tvunget søsknene mine og meg med ut på søndagstur i marka, og det gjennom hele vinteren.»

 

En linje ala denne har vel de fleste av oss hørt fra enten en kompis, venninne eller kollega. Det finnes så mange der ute som legger skylda på sine foreldre for at de ikke liker langrenn. Hvem vi er i dag, er mye et resultat av opplevelser og minner fra fortiden. Bevegelser, lukter og smaker knyttes til gode eller dårlige minner fra fortiden. Så, de som har tråe, kjipe og bakglatte skiturer i bagasjen fra barndommen, vil trolig dra disse følelsene med seg i skisporet også den dag i dag.

 

Det er klart at barna bare hater bakglatte ski. Det er klart at barna bare hater når snøen bygger opp høye stylter under skisålen. Klart det da blir vrient å friste ungene med ut på ski en flott vinterdag. Med felleski vil forutsetningene være enda bedre for en god opplevelse i skisporet, som trolig vil være med livet ut. I en travel hverdag, der barna skal fraktes rundt omkring på ulike fritidsaktiviteter og gjøre lekser etter skolen, er det selvfølgelig vanskelig å få den gode kvalitetstiden som familie. En tid en gjerne vil ta igjen når helgen kommer.

 

Om vinteren er skiturer med familien en sikker vinner. I dag er tross alt hverdagen tilrettelagt noe som nesten kan kalles alt for godt, for både barn og voksne sitter mer stille enn aldri før. Å bruke tid sammen som familie i aktivitet er en vinn-vinn-situasjon for hele gjengen. Ta med lunsjen i sekken og bruk en formiddag i kong vinters rike. Lettere sagt enn gjort når skiene er tungvinne å smøre, smørekofferten mangler dagens festevoks, men ungene krever super feste og gli. Med felleski er alle disse bekymringene bare å glemme. Felleski redder familiefreden og barna vil få gode skiopplevelser brent fast i minnet.


Legg igjen en kommentar

Vennligst legg merke til at alle kommentarer må godkjennes før de publiseres